Toma George Toboșaru

Sunt medicul stomatolog Toma George Tobosaru, născut în 1978 în Bucureşti. Clasele primare le-am facut in Bucureşti, clasele gimnaziale şi liceale la liceul “Mihai Eminescu din Oradea.
Am fost un norocos: înca din copilărie am avut in jurul meu oameni deosebiti şi valoroşi care au reuşit să cunoască şi să  înţeleagă copilul care punea o mulţime de întrebări, copilul care era într-o mişcare şi căutare permanentă.
Desenul, care reprezintă sigla asociaţiei, îl am in minte, atât eu cât şi mama mea, datorită ”tovarăsei educatoare Mihaela”, care şi-a dat seama că uneori explicaţiile desenelor, uneori sunt mai importante decât un desen ”frumos”. OAMENII desenaţi de mine aveau, invariabil, capetele mari si ochii mari. Explicaţia mea a fost că oamenii pe care îi desenez eu sunt deştepţi şi văd bine. D-na Mihaela mi-a spus că şi oamenii care nu au ochii aşa mari văd bine. Răspunsul meu a fost: aceşti OAMENI văd tot [oare în sufletul şi mintea omului?] şi având într-o mână soarele şi în cealaltă mână luna ”ajunge să cuprindă tot pământul.” Cred că aşa vedeam eu  OMUL cu mintea copilului de 3-4 ani.

Am avut şi o învăţătoare deosebită, d-na Guba Florica, care a avut multă răbdare şi înţelegere pentru elevul care avea tot timpul nevoie de noutăţi, explicaţii şi miscare,
Cred că am avut o adolescenţă frământată şi în permanentă  căutare şi schimbare; în clasa a 8-a mi-ar fi plăcut să fac fizica nucleară, apoi în clasa a10-a m-am gândit că aş putea să lucrez cu oameni ca să pot face oamenii fericiţi făcându-le dreptate…Am stat o vacanţă de vară să văd ce se întâmplă în sălile de tribunal.
Calculatorul îl descoperisem cu ceva ani inainte. M-a fascinat!! Cum să nu te fascineze?! Îl deschizi şi poţi accesa informaţii de ultimă oră, satisfacţia răspunsurilor imediate. Miracolul cipurilor care pot inmagazina toată inteligenţa lumii m-a fascinat şi am încercat şi am reuşit cât de cât să-i  înţeleg mecanismele de ”gândire”.
Mi-am dat seama mai târziu că medicina ar fi foarte aproape de sufletul meu, aşa că în 2010 am absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, Încă din anul 2-3 de facultate am avut norocul să intru in contact cu copiii de la Şcoala Generală nr.2 din Oradea, datorită unor profesori minunaţi şi deosebiţi din această facultate, în special datorită d-nei profesor dr.Ligia Vaida.
Nu puteti să vă daţi seama ce suflet au aceşti copii; deşi pe de o parte sunt vitregiţi de soartă, având probleme psihice si motorii, dar pe de altă parte, sunt binecuvântaţi de Dumnezeu cu un suflet în care încape toată iubirea lumii. M-au impresionat din prima clipă, m-a impresionat  puterea lor de a dărui, de a iubi necondiţionat..TREBUIE SĂ-I CUNOAŞTEŢI!  DĂRUINDU-LE VĂ DARUIŢI VOUĂ IUBIRE SI BUCURIE.
Această asociaţie care îmi poartă numele “TOMA GEORGE TOBOSARU” mi-am propus să o fac după terminarea facultăţii. Vroiam să încep să lucrez, să am ceva bani, să pot demara proiectul…Eu n-am apucat, dar mama mea ştia de dorinţa mea şi împreună cu d-na Florina David, care este şi secretar la fundaţia “Lions International” şi cu vărul meu Lorin Iancu, oameni care pot vedea şi întelege sufletul acestor copii, mă vor ajuta .
Sunt  convins că şi voi cei care veţi accesa situl, vă veţi implica, fiecare cu ce puteti. În primul rând cu suflet…..,muncă şi grijă faţă de aceşti copii iubitori si dornici de iubire.
Asociaţia nonguvernamentală şi nonprofit TGT are sloganul „Impărţim sănătate şi fericire”. Dorim să ajutăm aceşti copii de la şcolile generale  1 si 2  şi pe mulţi alţi copii ca ei. ,Doamne, bine ar fi ca toţi ca ei, să aibă dinţi frumoşi şi sănătoşi ca să poată „muşca din măr”, aşa cum işi doreşte Palfi, unul dintre copiii de la Şcoala generală nr.2.
Cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu ajutorul preţios al decanatului, al profesorilor dr. şi al studenţilor  de la Facultatea de Medicină si Farmacie din Oradea şi al TĂU oricum    te-ai numi OMULE care esti gata să sari in ajutor. Sunt convins că vom putea face aceşti copii un pic mai fericiti!

NU EZITAŢI, AJUTAŢI ŞI VEŢI VEDEA CÂTĂ FERICIRE ŞI BUCURIE VĂ POT ADUCE ZÂMBETELE ACESTOR COPII!